GYIK

Biztonság

Minden súlyos betegséggel, maradandó műtéti sérüléssel, epilepsziával vagy cukorbetegséggel rendelkező vendégünknek kötelessége tájékoztatni az illetékes túravezetőjét, a biztonságotok 100%-os védelmének érdekében.

A nyilatkozat tartalma szerint nem állsz drogos vagy alkoholos befolyás alatt, ami önmagadra, társaidra, és a túra biztonságára is befolyással bírhat.

A túravezető dönthet a túraútvonal megváltoztatásáról vagy a túra időtartamának megváltoztatásáról. Szél, napsütés és eső miatt nem változtatunk a túrakiíráson, azonban az eső miatti vízállás hirtelen változása befolyásolhatja a túra biztonságát, ezért a túravezetőnek kell döntenie és reagálnia a résztvevők biztonságának érdekében.

Igen. Ez szolgálja a teljes biztonságotokat. A védőfelszerelések használata kötelező az ExtremeValley által szervezett túrák teljes időtartama alatt, csak akkor van másképp, ha a túravezető erre külön utasítást ad.

Minden esetben javasolt a biztosítás. Cégünk szerződött partnere a K & H Biztosítónak mely a legjobb áron a legteljesebb bíztosításokat nyújtja. A foglaláskor elegendő bejelölnöd, hogy szeretnéd a biztosítást, illetve ha a Szlovéniai bázisunkon bejelentkezel valamelyik programunkra, akkor mi fogunk beregisztrálni. A biztosítás megkötéséhez bankártya szükséges. A személyes ügyintézéskor, megoldható a készpénz is. A biztosítás csak akkor él ha az ki lett fizetve.

Szállás, Kiutazás

Szállás foglalásainkat az ExtremeValley adminisztrációs csoportja kezeli, és informálja utasait. Szeretnénk ha a napi aktiv kikapcsolódás mellett a lehető leghatékonyabb pihenést tudnánk nyújtani szabadidődben. Ezért több helyi szállásadó partnernél megoldott az elhelyezés.

Választhatunk a sátras vagy szabadég alatt alvós kemping szállás mellett. Vagy a 4-6-8 fős elrendezésű cezsocai vagy boveci apartmanokban, ahol az apartman része a főzőhelység hűtővel, fürdőszobával, esetenként erkéllyel, terasszal. A magasabb komfort igényű vendégeink számára viszont gyönyörű panorámás szobák várnak foglalásra a bázisunk fölötti Boka Penzion, 4 csillagos kényelmével, valamint Bovec első körforgalma előtti Mangrt Hotel szintén 4 csillagos szolgáltatásokkal várja vendégeit nagy szeretettel.

A haza indulás napján a szállást 10 óráig kell elhagyni. Egyéb hosszabítást csak abban az esetben tudunk biztosítani, ha a szállásadó nem vett fel újabb foglalást.

Minden szálláshoz tartozhat reggeli, illetve az ExtremeValley által üzemeltetett étteremben a nap minden szakaszában lehetőséged van étkezésre.

A szállásodért a foglaláskor előleget kell utalnod, vagy a helyszinen előleget kell fizetned. Az előleg beérkezése nélkül a szállás foglalásod nem él,amig erről nem kapsz E-mailben vagy telefonon visszaigazolást!

A weboldalon megtalálod minden szállás elérhetőségét térképpel címekkel. Amennyiben nincs erre lehetőséged, úgy jelentkezz be az ExtremeValley Bázisra és kollégaink szívesen segítenek a megtalálásában.

Szállások elhelyezkedése, térkép megnyitása itt!

Vadvízi Programok

Az Extreme Valley túravezetőinek prioritás értékű hogy élvezetesen, biztonságosan segítsék a vadvizes túráinkat a canyoningtól kezdve, bármilyen Kanin hegyi vagy Soca völgyi sporttevékenységen át, egészen a rafting-ig.

Sok figyelmet fordítunk a vendégeink komfort érzetének pozitív növelésére, az átlagnál vastagabb neoprén ruházat, neoprén zokni és cipő biztosításával. Minden típusú vadvizes túránk a bázisunkon kezdődik egy jelenléti ív és egy nyilatkozat (A nyilatkozat tartalma szerint nem állsz drogos vagy alkoholos befolyás alatt, ami önmagadra, társaidra, és a túra biztonságára is rossz befolyással bírhat.) aláírásával, azt követően kiosztjuk a méretetek szerinti egyéni felszerelést, ami áll egy neoprén ruházatból, ami vagy egyrészes, vagy alsó és felső részből állnak. Ne felejts el neoprén zoknit kérni a segítőkész túravezetőinktől. Miután felpróbáltad a neoprén ruházatot a bázison hogy passzoljon a méret, és megfelelt, kérlek várd meg a program típusodhoz megfelelő utasítást valamelyik kollégánktól. Miszerint majd kövesd valamelyik túravezetőnket a saját járműveddel a túra beszálló szakaszához legközelebbi parkolóig. Átöltözés után megkapjátok az aktuális túravezetődtől az interaktív biztonság technikai gyakorlatot, és baleset védelmi oktatást.

Vadvizes túráink típustól függően, különböző fokozatú szakértői ajánlással rendelkeznek. Például a vadízi kajakozást nem ajánljuk 14 év alatt, és 60 fölött.

Igen vizes leszel, szinte mindegyik vadvizes programunkon. Ezt a kockázatot lehet csökkenteni egy olyan csavarral hogy ahol lehetséges úgy ugrunk vagy csúszunk vagy ereszkedünk, hogy a fejünk illetve a hajunk kevésbé legyen vizes. Azonban ha fül fájós vagy, akkor szólj az egyik túravezetőnknek hogy kérni szeretnél füldugót, ez az elsősegély felszerelésünk egyik alapeleme.

A Susec csúszda parkos canyoning túráinkat 4-6 éves kortól ajánljuk, de 18 éves korig csak szülői engedéllyel lehetséges a részvétel. A kanyon utolsó 12 méteres csúszda vizesés érkezéséi helye melletti parkolóból indul a kanyon beszállásásához felvezető túra útvonal. Ami létszámtól függően 30-45 perc is lehet, de nem kell félni, nem rohanunk, többször megállunk ha a csapat igényli.

Kötél technikát igénylő canyoning túráinkon nagyobb hangsúlyt fektetünk a biztonság technikai és baleset védelmi oktatásra. Hogyan használd a karabinert víz alatt, önállóan. Hogyan sétálj biztonságosan egy vízesés falán ereszkedve. És hogyan közlekedjünk a különösen ritkán járt kanyonok csúszós felületű szikláin, kövein. Képzett és tapasztalt túravezetőink segítenek az ereszkedésben, ezt nem bízzuk rád. Neked csak a bátorságod kell hogy beleülj a kötél terhelésébe, és élvezd az utazást.

Szabadidő Programok

Szabadidő programjaink inkább önálló szervezésűek, azonban teljes körűen segítünk bármi jellegű probléma megoldásával, vagy túravezető biztosításával. Az Extreme valley által szervezett túrák, mint a barlang-, via-ferrata- vagy drótkötél csúszó túra vendégei kivétel nélkül részesülnek egy biztonság technikai és baleset védelmi oktatásban az adott sport tevékenységtől függően.

Minden túránk az ExtremeVAlley Bázisról indul. Majd a Mangrt felső parkolójánál lesz a találkozó az egyéni túrázókkal. Mivel ez egy egész napos túra is lehet a nagyobb létszámú csapatoknak is, ezért ez ezt előre egyeztetéssel kell megoldanunk.

A parkolóban kiosztásra kerülnek a beülő hevederek, ami zuhanás gátlókén funkcionál a túra időtartama alatt, magyarul a biztonságunkat szolgálja, ezért se a beülő hevedert, se a sisakot ne vegyük le a túra időtartama alatt. Miután mindenkire ráigazította az aktuális túravezető a felszerelését, megkezdi a biztonság technikai és baleset védelmi oktatást még a parkolóban. Majd ezt követően kezdjük meg via-ferrata túránkat a Júliai Alpok hegyei közt.

Alapvetően hegyi-, túra ruházat javasolt, ami az agyagos közeg miatt sáros lehet, viszont ha időben szólsz túravezetődnek akkor tudunk biztosítani csapatodnak teljes test overált ami koptató felületeinek köszönhetően megvédi az utcai ruházatod a kosztól és a sérülésektől. A túra helyszín megközelítése a felszerelés kiosztása után történik. A barlang túra megkezdése előtt a túravezető megtartja a szokásos baleset védelmi oktatást. Ameddig a felszínen vagyunk, kérlek ne kapcsold a sisakodon a lámpát, mert idő előtt lemerülhet, vagy elállítódhat.

A drótkötél csúszáshoz tartozó felszerelést Bovec főterén található Zip-line központban kaphatjátok meg, ez tartalmaz egy tűzálló kesztyűt, sisakot, és a beülő hevedert a hozzá tartozó csigával és kötéllel. Miután mindenkinek van teljes felszerelése, terepjárókkal visznek fel a Kaninon található induló ponthoz. Majd a felszerelés magunkra öltését követően, miután a túravezető ránk igazította és leellenőrizte a felszerelésünket, átmegyünk a gyakorló pályára, ahol egy interaktív oktatás keretein belül megtudjátok a biztonsági előírásokat, közlekedési feltételeket, ajánlásokat.

Minden kerékpáros túrára ugyan úgy kell készülni, ez legyen gurulós vagy családi túra. Minden ehhez tartozó felkészülést az ExtremeValley Bázison kapsz tályékoztatást.